Cover

onsdag den 10. juni 2015

PSC min bedste ven

Jeg var en skeptiker lige til det sidste. Men jeg indrømmer jeg er omvendt, og går aldrig tilbage.

Det har længe irriteret mig, når man sidder og ser forskellige videoer, tit fra USA, om hvordan de smør en kage op, og hvor flotte skarpe kanter de får. Deres creme til opsmøring ser bare altid så "let og luftig" ud, og så er den helt hvid, uden de farver den. Men dette skyldes de bruger "Shortening" en erstatning for smør/fedt/margarine. Man kan få dette herhjemme enkelte steder, meeen det er lige lidt dyrt efter min pengepung.
Jeg har undersøgt meget, og da jeg er så heldig stillet at have en svigerinde og svoger i USA, fik jeg hende til at undersøge deres marked for shortening. Vi kom frem til at shortening fra mærket Crisco, oftest også det man kan få herhjemme, ikke er det bedste til at lave en creme til opsmøring med. Dette skyldes blandt andet, at der ingen fedt er i. (Og sikkert også meget andet) Så vi begyndte at undersøge lidt nærmere og vi fandt det fortrykkene mærke som kunne bestilles på Amazon, og det var oven i købet til at betale. Her er en lille video hvor Edna De ´La Cruz fortæller om det. MEN hold da op, hvis jeg skulle have sendt det til Danmark, ville det jo løbe op, og tænk nu hvis jeg bare ville elske at arbejde med det.... Så jeg tænkte jeg prøver det der palmin halløj.


Og wow hvor er jeg glad for jeg gjorde det. Ikke nok med at farven er noget helt andet, så er cremen bare super let og nem at arbejde med. Jeg synes tit jeg havde en fornemmelse af jeg "træk" i kagerne, og derved fik ødelagt mine muligheder fro at få dem ordenligt lige. Men med PSC glider cremen nærmest rundt, så fra at bruge rigtig meget tid og kræfter på at smøre kagen op, var det hurtigt overstået, og den stod bare knivskarp. Aldrig har jeg været så lykkelig over en opsmøring. Så plannerne om shortening fra USA er sat på standby, og palmin og jeg er de nye bedste venner.


Nåh men opskriften fandt jeg hos momses Univers den er rimelig simpel, og lige til.


Ingredienser:


125 g Palmin
125 g Smør (her tænker jeg alm smør, Lurpax eller andre kopier - saltet eller    usaltet jeg synes ikke det spiller den store rolle)
500 g flormelis
2 spsk. mælk
2-5 tsk. essenser eller smagsaromaer


Fremgangsmåde:


Smør og palmin tages ud af køleskabet nogen timer før cremen skal laves. Jeg plejer faktisk at tage dem ud allerede aftenen før, så er jeg sikker på de er nemme at arbejde med.
Kommer palminen ikke ud og når at blive ordentlig blød, kan den være svær at blande med resten, og der kommer nemt palminklumper i cremen. De smager så ikke skide godt.

Men ellers blandes alle ingredienserne, og røres på røremaskine i minimum 5-10 min, til cremen er hvid og luftig.Tips og trick.


Skal du farve cremen, brug helst pasta farver, da disse ikke forstyrrer konsistensen. Men står du nu i den situation du kun har de her "våde" farver, så tilsæt lidt mindre mælk.
Kakaosmag Hvis du tilsætter kakaopulver ca. 30 g -  og tage tilsvarende flormelis fra.
Overtrækker du kagen med marcipan, så brug mandelessens, så blandes oplevelsen af cremen med smagen af marcipanen.

Hvis man bruger 2 tsk. citron, så smager cremen ikke af noget. Det er rigtig godt til når man laver en dæmning inde i kagen, så forstyrrer det ikke smagen af cremen.


Go vind med cremen håber du finder den lige så dejlig nem som mig :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar