Cover

onsdag den 10. juni 2015

Chokolade Mudcake - mums siger jeg bareMudcake til en 25 cm i diameter rund form


Ingredienser:


250 g blødt smør
250 g mørk chokolade
180 ml vand
150 g self-raising mel (215 g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. Resten gemmes til en anden go dag) Kan vist nu købes i udvalgte butikker
150 g mel
60 g kakao
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg8 tsk. rapsolie eller solsikkeolie (det er bare vigtigt det er en olie uden smag)
125 ml kærnemælkFremgangsmåde:


Tænd ovnen på 160 grader, IKKE varmluft.


Beklæd dejen med bagepapir, bemærk at kagen hæver en del, så sørg for at formen er høj nok. Jeg skal nok næste gang jeg bager tage et par billeder af hvordan jeg beklæder en form med bagepapir.

Smelt smør, chokolade og vand i en gryde ved lav varme. Rør jævnligt rundt så du har føling med hvad der sker.
Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Bland sukker i og rør de tørre ting godt sammen. Brug til melet en større skål, da det er denne skål det hele blandes sammen i.
Æg, olie og kærnemælk piskes sammen med en gaffel, sådan at det blandt så godt som muligt. Det bliver en lys og skummende væske.

Vend chokolade massen ned med de tørrer ting, og med en dejskraber, vendes det godt sammen, sørg for at der ikke er melbobler. Når det er blandet godt sammen, så burde temperaturen på dejen ikke være så høj, så vend nu æggemassen i dejen, og rør den sammen, igen med en dejskraber.

Hæld dejen i formen, og bag den nu i 1time og 50 minutter. MAN MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER ÅBNE IND TIL KAGEN DEN F'RSTE TIME TIL HALVANDEN. Da alle ovne er meget forskellige så tjek om den er gennembagt inden du tager den ud.
Når den er kølet næsten helt af, så pak den ind i husholdningsfilm til den sal bruges.

Kagen kan sagtens fryses, eller i hver fald godt tåle at hvile en dag eller to inden den ligges sammen i en kage.


 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar