Cover

lørdag den 2. maj 2015

Cupcakes for all


Til min kærestes kusines konfirmation fik jeg den ære at lave cupcakes i simpelt design. De måtte gerne afspejle indbydelsen, da det tema gik gennem hele opdækningen og pynten.
 
Da min kærestes familie er MEGET kage glade, måtte der bages mange kager, så alle kunne få 2 stk. hver. Så jeg gik i gang med at bage 120 cupcakes.
 
 
Chokolade cupcakes med Nutella frosting.
 
Chokolade Cupcakes
 
Ingredienser:
 
100 g smør
225 g sukker
2 æg
1½ dl cremefraiche 18 %
5 spsk. fløde
275 g mel
1½ spsk. kakao
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
150 g grofthakket mørk chokolade
 
Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker, til det er blødt og luftigt. sørg for at få det hele med, også det i bunden.
Pisk æg i blandingen, ét ad gangen. Tilsæt derefter cremefraiche og fløde.
Bland mel, kakao, natron, bagepulver og chokolade. Sigt oh vend det hele i dejen, men rør kun i meget kort tid, så dejen bliver ensartet. Hvis du rører for meget, bliver dine chokolade muffins seje.
Fordel dejen i formene.
 
Bag den ved 190 grader i ca. 20 min.
 
 
Nutella Frosting
 
Opskriften har jeg fundet her hos Stinas kager.
 
Ingredienser:
 
110 g blødt smør
70 g Nutella
2,5 spsk kakaopulver
250 g flormelis
1 tsk vanilleekstrakt
3-4 spsk piskefløde


Fremgangsmåde:


Pisk smørret til det er helt lyst og luftigt.  Det tager ca. 5 min. Tilsæt nutella og kakaopulver, pisk til det er godt blandet. Tilsæt vanilleekstrakt og flormelis og pisk ved lav hastighed til det er ensartet. Tilsæt fløden og pisk til det er lyst og luftigt.
 
Pynt kagerne når de er kølet helt af, jeg brugte tip 1M fra Wilton til disse kager.

 
 
 
 

 

 



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar